Rendelkezés az adó 1%-ról

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizető magánszemély a személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásakor kijelölheti a kedvezményezett szervezetet.

Nyomtassa ki a honlapunkról letölthető RENDELKEZŐ NYILATKOZATOT (a 17SZJA bevallási nyomtatványt), majd töltse ki. (A nyilatkozatot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.)

Az alapítvány adószáma: 18195785-1-42

Ha Ön készíti el az adóbevallását

Töltse le a honlapunkról a rendelkező nyilatkozatot, majd töltse ki azt, és az adóbevallással egy időben adja le.

Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki és a honlapunkról letölthető RENDELKEZŐ NYILATKOZATOT bevallásával együtt küldje vissza.

Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Nyomtassa ki és töltse ki a honlapunkról letölthető RENDELKEZŐ NYILATKOZATOT.

Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz május 20-ig.

Ha Ön egyéni vállalkozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, amely között szerepel az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat (a 17SZJA bevallási nyomtatvány).