Köszöntő

Elnöki köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm az Alapítvány honlapján.

Az Alapítványt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kar munkatársai által megfogalmazott igények alapján 2007. évben alapította Prof. Dr. Harai Dénes ny. ezredes egyetemi tanár.

A névválasztás nem a véletlen műve, Kossuth Lajos neve összeforrt a magyar szabadságharccal, a Honvédséggel. A szabadságharc menetében Kossuth óriási feladatokat oldott meg, mind a hadsereg megszervezésében, mind a nemzeti ellenállás gazdasági, társadalmi és politikai feltételeinek megteremtésében. Kossuth nevét, személyét a Honvédség megszervezése, az ország fegyverbe szólítása, az Országos Honvédelmi Bizottmány elnöki feladatának ellátása, mind-mind a haderőhöz, a hadsereghez köti.

Kossuth Lajos a magyar nép nemzetközileg is legismertebb alakja. Szent István mellett Kossuth Lajos a legismertebb magyar történelmi személyiség. Szobra áll New York-ban, és Kossuth az egyetlen magyar államférfi, akinek szobrot állítottak a Washington-i Capitóliumban. Magyarországon Kossuth Lajosnak van a legtöbb szobra, kultusza pedig ma is élő. Számos katonai tanintézet és laktanya viselte és viseli nevét.

A Kossuth Lajos Hadtudományi Alapítvány részt vesz a Kossuth-kultusz néven emlegetett, történelmi, társadalmi, művelődéstörténeti jelenség ápolásában.

Fodor József

elnök

 

Legutóbbi bejegyzések

  1. Kiválóan avatott tisztek Minden vélemény számít!
  2. Emléktábla avatás Szentendrén Minden vélemény számít!
  3. Tudományos konferencia a HHK-n Minden vélemény számít!
  4. A NAV átutalta a felajánlott adó 1%-át Minden vélemény számít!